Martijn Engelberts

Ik heb enige jaren gitaarles gehad, heb diverse accoorden van een leraar op school geleerd, en ben steeds wat verder gekomen, niet in de laatste plaats door veel naar anderen te kijken, en te luisteren. Hoe doet hij dat solootje, hoe speelt hij die slag(t)partij. Dat varriëerde van plaatselijke kroeggitaristen tot T-Bone Walker, Chuck Berry, Eric Clapton en natuurlijk Brian Setzer van The Stray Cats. Dat ik na al die jaren nog steeds geen noot kan lezen doet niet ter zake, haha.

Met Jeroen heb ik jaren samen gespeeld als duo The Rockin’ Stars, en we oefenden bij ons thuis op zolder, alwaar diverse vriendjes kwamen luisteren naar onze muzikale kunsten. Wij speelden toen al járen en die vriendjes wilden toen ook gitaar spelen, kochten een gitaar met versterker, en verkochten na twee maanden, zwaar gefrustreerd het hele zaakje voor een prikkie aan mij, omdat de resultaten in zo’n korte tijd nou niet bepaald van het niveau ’Jan Akkerman’ waren. Zo heb ik inmiddels een mooie collectie van zo’n zestien gitaren weten op te bouwen, haha... Ik speel op een Gretsch type 6120 model Brian Setzer, een Höfner uit 1960, een Gibson Epiphone model Everly Brothers en diverse modellen van Fender, Yamaha, Framus etc. etc.

Ook is het leuk om met bekenden te kletsen over muziek en wat te jammen, zoals met David Hollestelle, de voormalige gitarist van Herman Brood en de jongens van Rosenberg en mensen als Bolle Jan, de vader van Rene Froger. Ik ben gek van alles wat met de fifties te maken heeft, zoals auto’s (we hebben er sinds een paar jaar ook een Cadillac coupe uit 1955 bij), jukeboxen, muziek, ja wat eigenlijk niet?

Sinds 2007 ben ik mijn eigen timmerbedrijf gestart en voel me zo vrij als een vogel als eigen baas, zodat ik af en toe ook wat tijd in kan plannen voor leuke dingen met mijn zoon Nick en Petra.


Ik ben Martijn Engelberts, broer van Jeroen, en de gitarist van Cruise Control. Ik begon op mijn zesde jaar op een spaanse gitaar die Jeroen voor zijn verjaardag had gekregen, mijn eerste accoorden te tokkelen. Jeroen had geen geduld voor de gitaar en vond die snaren maar pijn doen aan je handen (watje)... Ik had zelf ook wel wat moeite met het instrument, getuige de vele snaren die sneuvelden en de ietwat gehavende vingers.

Maar ik dwaal af, terug naar de jaren tachtig, waar we in 1986 via een gezamenlijke passie voor klassieke Amerikaanse auto’s Theo (TJ) Pool ontmoetten. Theo heeft veel verstand en ervaring met Amerikanen en hij hielp Jeroen en mij bij de aanschaf van onze Ford Thunderbird en bleek vroeger ook nog eens in diverse bandjes de bas bespeeld te hebben. Dat was voor ons een reden om in 1987 wat te gaan oefenen in onze loods in Badhoevedorp, waar we onze oldtimers gestald hadden. Cruise Control was geboren en als trio hebben we jaren gespeeld, met als debuutoptreden het bekende optreden in onze Loods. Mijn favoriete muzikanten zijn o.a. Brian Setzer, Elvis Presley, Chuck Berry, Jerry Lee Lewis, Eric Clapton, Gary Moore, maar ook ons eigen Rosenberg Trio, The Chevy Cats.


.

.             .  .               .                 .                                                  .                                                           .                                             .

       .                                                                         .                                                                                                        .

                                                                                                   .                                                                                                                                    .


                .                                .                                                                                        .    .                                    .                                                                                               


                                                                                                                                .                                        .            .                                            .

    .                                                                                        .                                            .                                                                                            .


                                                                                                        .            .                                            .                                        .                        .    .

.                                                                                    .                                                .                                                            .                                    .

        .                                                                    .                        .                                                                                        .                    .                       

                                                                                        .                                                                                         .                                            .           


                    .                                        .                                    .                                                                        .                        .            .                .        .                                .                                            .        .                                                                                            .                                                               

                                                        .                                                                                                                                                    .                .

            .            .                    .                                                    .                                                                        .                    .                                                   

                                                                .                    .                                                                        .                                                        .                       

                                                                                                .                                                                            .